Friday 30 September 2016

Σφολιατίνια με μπαχαρικά


Γλυκάκι γνωστό, εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο.
Γλυκάκι που μας βγάζει ασπροπρόσωπες αν προκύψουν ξαφνικές επισκέψεις.
Στην συνταγή αυτή έχω διαφοροποιήσει λίγο την κλασσική εκδοχή, προσθέτοντας πολλά μπαχαρικά, που κάνουν την διαφορά στην γεύση.
Πάμε να δούμε τι κάνουμε!

Τα υλικά μας:
1 φύλλο σφολιάτας
μισή κούπα τσαγιού ζάχαρη
μισό κουταλάκι κανέλα
¼ κουταλάκι γαρύφαλλο
¼ κουταλάκι τζίντζερ σκόνη
¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας ανοιχτό σε μια καθαρή επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας με το μείγμα της ζάχαρης και των μπαχαρικών.
Τυλίγουμε από την μια μακριά πλευρά την σφολιάτα σε ρολό κατά μήκος, ως να φτάσουμε στην μέση της επιφάνειάς της.
Με τον ίδιο τρόπο τυλίγουμε σε ρολό και την άλλη μακριά πλευρά της σφολιάτας, ως οι 2 πλευρές να συναντηθούν στην μέση..
Με ένα πινελάκι βρέχουμε ελαφρά το σημείο που ενώνονται τα δυο ρολάκια, για να κολλήσουν μεταξύ τους.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φετούλες 1 εκ. περίπου.
Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου, σε κάποια απόσταση μεταξύ τους, γιατί η σφολιάτα θα φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...