Wednesday 7 September 2016

Στραπατσάδα με βλίτα


Ούτε που το περίμενα ότι το πιάτο αυτό θα τύχαινε τέτοιας θερμής υποδοχής, από όσους το δοκίμασαν εκείνο το βράδυ.
Και για να πω την αμαρτία μου, τυχαία μου προέκυψε.
Από την μια μου είχαν περισσέψει λίγα βλίτα και από την άλλη οι συγγενείς στο χωριουδάκι μου με είχαν γεμίσει με φρέσκα αυγουλάκια.
Συνδυάζοντάς τα προέκυψε μια στραπατσάδα πεντανόστιμη!
Την εμπλούτισα με φέτα και κίτρινα τυριά, την πασπάλισα με δυόσμο και την απολαύσαμε μαζί με μια κρύα μπυρίτσα.
Πάμε να την φτιάξουμε και παρέα!

Θα χρειαστούμε:
4 αυγά
200 γρ. βλίτα χωρίς σκληρά κοτσανάκια
(ζυγισμένα βρασμένα και στραγγισμένα)
1 φλιτζανάκι γάλα
100 γρ. φέτα
5 γεμάτες κουταλιές τριμμένο ρεγκάτο ή γραβιέρα
λίγο δυόσμο ξερό
αλάτι – πιπέρι
Στην πράξη:
Κόβουμε την φέτα σε μικρά κυβάκια.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα.
Προσθέτουμε το τριμμένο ρεγκάτο ή γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε και αλατοπίπερο (αλάτι με προσοχή γιατί θα προσθέσουμε και τα τυριά).
Βάζουμε τα βλίτα σε απλωτό αντικολλητικό τηγάνι και τα περιχύνουμε με λίγο λάδι.
Τα πασπαλίζουμε με λίγο δυόσμο και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν από το λάδι.
Προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα στο τηγάνι, τόσο όσο κρίνουμε ότι χρειάζεται για να τηγανιστούν τα αυγά.
Αφού σοτάρουμε για λίγο τα βλίτα, τα περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
Σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα κυβάκια της φέτας.
Με ένα κουτάλι κάνουμε «ανοίγματα» όσο τηγανίζονται τα αυγά, ώστε να ψηθούν καλά από όλες τις μεριές.
Προς το τέλος ανακατεύουμε απαλά.
Όταν η στραπατσάδα είναι έτοιμη, την τοποθετούμε σε πιατέλα και την σερβίρουμε ζεστή ζεστή.
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...