Monday 12 September 2016

Πίτσα με μελιτζάνες και pesto λιαστής ντομάτας


Με το πιο αγαπημένο μου pesto, φτιάχνω κάθε καλοκαίρι μια από τις πιο νόστιμες πίτσες, αφού το pesto συνδυάζεται με την άλλη μου μεγάλη αγάπη, τις μελιτζάνες.
Και δεν έχω κανένα πρόβλημα να την φτιάξω και τον χειμώνα, αφού μια χαρά μπορώ να καταψύξω και τις μελιτζάνες, και τον βασιλικό, αλλά και την ίδια την σάλτσα pesto.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπιτική ζύμη πίτσας ή και έτοιμη για να απλοποιήσουμε την διαδικασία ή να κερδίσουμε χρόνο.
Μπορούμε ακόμα αντί για pesto λιαστής ντομάτας να βάλουμε όποιο άλλο pesto μας αρέσει, αν και στην συγκεκριμένη πίτσα δεν αλλάζω την σάλτσα αυτή με καμία άλλη, πιστεύω ότι ταιριάζει απίστευτα με την μελιτζάνα.
Το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε μια πολύ ιδιαίτερη γευστικά πίτσα, και ακόμα πιο σίγουρο ότι δεν θα σταματάτε με τίποτα στο ένα κομμάτι!!
Πάμε να την φτιάξουμε!

Θα χρειαστούμε:
μια δόση σπιτική ζύμη πίτσας (ή εναλλακτικά έτοιμη ζύμη πίτσας)
μια δόση σάλτσα pesto λιαστής ντομάτας
4-5 μελιτζάνες τσακώνικες
250 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
λίγη ρίγανη
Τι κάνουμε:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις ξεπικρίζουμε σε μπόλικο νερό.
Τις στραγγίζουμε και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, ως να μαλακώσουν.
Αυτήν την διαδικασία μπορούμε να την κάνουμε και μέρες (ή και μήνες) πριν, και να καταψύξουμε τις μελιτζάνες όπως έχουμε δείξει εδώ.
Όταν τις χρειαστούμε για να φτιάξουμε την πίτσα, απλά θα τις αποψύξουμε.
Ετοιμάζουμε την ζύμη της πίτσας όπως περιγράφουμε εδώ.
Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την δικιά σας αγαπημένη συνταγή για ζύμη πίτσας ή ακόμα να χρησιμοποιήσετε έτοιμη ζύμη πίτσας, ωραιότατη είναι και αυτή.
Απλώνουμε την ζύμη στο ρηχό ταψί του φούρνου μας, το οποίο έχουμε προηγουμένως λαδώσει.
Πάνω από την ζύμη απλώνουμε την σάλτσα pesto και πάνω από αυτήν αραδιάζουμε τις τηγανισμένες ροδέλες της μελιτζάνας.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη μοτσαρέλα και τελειώνουμε με λίγη ρίγανη που πασπαλίζουμε πάνω απ’ όλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 175 βαθμούς, για 15-20 λεπτά ή ως να ψηθεί καλά η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά.
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...