Saturday 4 March 2017

Σαραγλάκια με μερέντα


Ένα γλυκάκι που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους όπου το παρουσιάσετε!
Εύκολο, γρήγορο, ευπαρουσίαστο και πεντανόστιμο!
Σιροπιαστά σαραγλάκια γεμιστά με μερέντα και περιχυμένα με έξτρα μερέντα, για πιο σοκολατένια απόλαυση!!
Πάμε να τα ετοιμάσουμε και παρέα!

Τα υλικά μας:
1 πακέτο φύλλο κρούστας (500 γρ.)
150 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
1 κουτάκι μερέντα
λίγους ξηρούς καρπούς για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Για το σιρόπι
1,5 ποτήρι ζάχαρη
1,5 ποτήρι νερό
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Τι κάνουμε:
Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψάκι.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στην μέση, απ’ όποια μεριά μας έρθει πιο βολικά.
Παίρνουμε ένα κομμένο φύλλο και στην άκρη, κατά μήκος της μιας πλευράς του, απλώνουμε μια κουταλίτσα μερέντα.
Ρολάρουμε ΜΟΝΟ μια φορά, ίσα να καλύψουμε την μερέντα.
Στο σημείο αυτό τοποθετούμε το χερούλι μιας ξύλινης κουτάλας ή μια βελόνα πλεξίματος και τυλίγουμε γύρω της όλο το φύλλο.
Μόλις το τυλίξουμε, το σουρώνουμε και το τραβάμε.
Το βάζουμε σουρωτό στο ταψί και το κάνουμε κύκλο δημιουργώντας μια «φωλίτσα».
Αν σας φανεί δύσκολη η διαδικασία, αφήστε τα απλά στο ταψάκι σουρωτά και μακρόστενα σαν μπαστουνάκια.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για όλα τα φύλλα.
Αν δεν θέλουμε να βάλουμε μερέντα, μπορούμε να την παραλείψουμε κάνοντας την υπόλοιπη διαδικασία όπως περιγράψαμε παραπάνω.
Τοποθετούμε τις φωλίτσες σε ταψάκι, σε κάποια απόσταση μεταξύ τους, ώστε να μπορέσουν να ψηθούν καλά από όλες τις πλευρές.
Αλείφουμε ελαφριά με το λιωμένο βούτυρο την επιφάνεια και τα πλαϊνά από τις φωλίτσες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
Όταν βάλουμε τα σαραγλάκια στον φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη και τα βράζουμε για 3 λεπτά (ο χρόνος ξεκινάει από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός). Προσθέτουμε στο σιρόπι λίγες σταγόνες λεμονιού, ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από την φωτιά.
Όταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το αφήνουμε 2 λεπτά και κατόπιν το σιροπιάζουμε προσεκτικά, ώστε να μην καταστρέψουμε τα φύλλα.
Μόλις ρίξουμε όλο το σιρόπι, αναποδογυρίζουμε τις φωλίτσες για να σιροπιαστούν καλά και από την άλλη πλευρά και μετά από 1-2 λεπτά τις ξαναγυρίζουμε
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και κατόπιν βάζουμε στο κέντρο της φωλίτσας ένα κουταλάκι μερέντα ή και περισσότερο.
Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...