Monday 15 May 2017

Παγωτό με φρέσκες φράουλες και δυο σοκολάτες


Ούτε και ξέρω πόσα διαφορετικά παγωτά έχω φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια.
Αυτό όμως το σημερινό, όσοι το δοκίμασαν, είπαν ότι είναι το καλύτερο παγωτό που έχουν φάει ever και ότι πολύ δύσκολα θα βρουν κάποιο άλλο που θα τους αρέσει περισσότερο!
Τι το κάνει όμως τόσο εξαιρετικό??
Η βελούδινη κρέμα του με φρέσκες φράουλες!
Οι δυο σοκολάτες (λευκή και γάλακτος) που «σπάνε» μέσα στην κρέμα!
Το απίστευτα φραουλένιο άρωμά του!
Κι αν σε όλα αυτά συνυπολογίσετε πόσο εύκολα το ετοιμάζουμε και μάλιστα χωρίς παγωτομηχανή, αλλά και το πόσο εντυπωσιακό είναι και οπτικά εκτός από γευστικά το παγωτάκι, τότε δεν έχετε καμιά δικαιολογία μα μην το φτιάξετε, όσο ακόμα υπάρχουν φρέσκες φράουλες.
Εξάλλου ο ζεστός καιρός μας προκαλεί ήδη για πιο δροσερές γεύσεις!

Τα υλικά μας:
600 γρ. φράουλες (ζυγισμένες καθαρισμένες και πλυμένες)
μισό φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί σαντιγί morfat (στο μεταλλικό κουτί)
1 φακελάκι φρουί ζελέ φράουλα (100 γρ.)
2 σφηνάκια λικέρ φράουλα
250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
150 γρ. λευκή κουβερτούρα
Τι κάνουμε:
Βάζουμε στο μπλέντερ τις φράουλες και τις πολτοποιούμε.
Βάζουμε τον πολτό σε κατσαρόλα και τον βράζουμε μαζί με την ζάχαρη και το ένα σφηνάκι λικέρ για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσεκτικά περνάμε τον πολτό από σουρωτήρι, πιέζοντας με ένα κουτάλι ώστε να μείνουν στο σουρωτήρι τα σποράκια, τα οποία και πετάμε.
Τον πολτό που έμεινε, τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα να πάρει μιαν ακόμα βράση.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και διαλύουμε καλά το ζελέ στο περιεχόμενό της.
Προσθέτουμε και το δεύτερο σφηνάκι λικέρ φράουλας.
Εδώ να κάνω μια παρένθεση και να πω ότι αν δεν έχετε λικέρ φράουλας, κακώς δεν έχετε γιατί είναι το πιο εύκολο και γρήγορο λικέρ. Ετοιμάζεται σε ελάχιστες μέρες όπως θα δείτε στην συνταγή μας εδώ, άρα προλαβαίνετε να το φτιάξετε.
Αν δεν το φτιάξετε όμως ή δεν διαθέτετε αυτό το λικέρ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο λικεράκι, κατά προτίμηση κόκκινο. Να μην το παραλείψετε όμως, διότι το λικέρ θα βοηθήσει στην υφή του παγωτού.
Βάζουμε στο μπλέντερ το ζαχαρούχο, την κρέμα γάλακτος, την morfat και το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Τα χτυπάμε πολύ καλά, να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, τις δύο κουβερτούρες, χωριστά την κάθε μία.
Στο μπολ που θα παγώσουμε το παγωτό μας, ρίχνουμε το 1/3 τις ποσότητας του παγωτού.
Από πάνω με ένα κουτάλι, ρίχνουμε το 1/3 της ποσότητας από την κάθε λιωμένη σοκολάτα.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για άλλες δυο φορές, τελειώνοντας με τις δύο σοκολάτες.
Με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε κυκλικά την επιφάνεια του παγωτού, ώστε να δημιουργήσουμε σχέδια, όπως φαίνεται στην φωτό.

Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε λαχταριστό σοκολατοφραουλένιο παγωτάκι!
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...